Kitap Kafelerin En Asili - Minoa Bookstore & Cafe

Gizemli,Zarif ve Etkileyici,

Beşiktaş - Akaretler yokuşundayız. Yürüyoruz,yürüyoruz ve işte karşımızda..Kendine has sakinliği ve güzel bahçesi ile Minoa.
Başlıktan veya yazıdan abarttığımı düşüneceksiniz ama burası gerçekten büyülü bir cazibeye sahip. Belki ona bu sihri katan, kütüphane şeklinde dizayn edilmiş olmasıdır. Belki de her türden kitapseverin gönlünü yapabilecek birbirinden güzel kitaplara sahip olmasıdır ya da tüm bunlara çayın, kahvenin eşlik ediyor olmasıdır.




Bahçesindeki yerimizi alıp,menüye göz atmaya başladık ki "O da ne?". Sanırım bir kafede görüp görebileceğiniz en geniş menüye sahip. Seçenekler arasında kalmamak elde değil. Herkesin damak tadına göre bir şeyler bulabileceği yiyecek-içecekleri var.
O kadar düşündük ki arkadaşımla, düşünmekten sıkılınca yine bildiğimize sığınmayı tercih ettik. Ama bir dahaki sefere farklı bir seçim yapacağımız kesin.:)
Ama yiyecek konusunda farklılık yapıp "Lorlu-sakızlı kurabiye"si ile değişik ve güzel bir tat denemiş olduk.
Kafe bölümü mekan içerisinden ufak bir alanda kurulu. Bir de bahçesindeki masalardan var tabii.
Özellikle içeride bir köşesi var ki,kışın kitap-kahve (çay da olur) keyfi yapılması farz gibi adeta. Öyle güzel,öyle sıcak bir köşe.




Bahçesindeki olayımız tamam olunca, mekanın içerisindeki büyüye tanık olmalıydık. İçeriyi de şöyle tanımlayabilirim sanırım. -Doctor Who dizisini izleyenler varsa mavi kulübe Tardis'i bilirler- "It's bigger on the inside than the outside (İçi dışından büyük)" tabiri kullanılır onun için. 

Minoa'dan içeriye girerken aklımdan geçen tam da bu oldu benim de. Kafe olmanın yanında başka dünya yaratılmış mekan içerisinde. 
Kitapların arasında kaybolmak,hangisine bakacağını şaşırmak bu olsa gerek. Bir kitabı incelerken,aklınız yanındaki bir başka kitapta kalıyor.
Yerli-yabancı bir çok yazar,Türkçe-İngilizce dilinde bir çok kitap,7'den 70'e her tarzdan veee... Çizgi romanlar,klasikler ve dahası dahası.:)



Hele ki mahzen şeklinde bir alt katı var ki dillere destan. Gizemli diye betimlememin bir sebebi de işte burası. Işıklandırmasından mıdır,nedir bilmiyorum ama farklı bir hava kattığı kesin her bir kitaba.:)
İşte böyle sevgili okuyucular. Benim gibi aşık olacağınız, İstanbul'un merkezinde ulaşılması kolay Minoa'mız. Lütfen haftasonu planınız arasında olsun. Kaçırmayın burada olma zevkini,buranın büyüsünü.
Mutlu haftasonları.
İletişim adresi: Instagram


Yorumlar

Popüler Yayınlar