Geçmişin İzinde - Velvet Cafe Galata

Kadife Yumuşaklığında Bir Kahveci,



Evet,evet yine durağımız Galata. Sanırım buradaki kendine has güzelliği,hikayesi olan yerleri anlatmadan başka yerlere gidemeyeceğim.:)
Özellikle bu yazıda bahsedeceğim Velvet Cafe de işte böyle bir mekan. Kendine özgü bir hoşluk, hikaye, renk, geçmiş var burada.
Daha önceki yazıma konuk olan Cafe Galata'nın komşusu Velvet. Zaten sokağa girdiğiniz anda kendini fark ettirecek cazibeye sahip.
Önce kapısındaki rengarenk rüzgar gülü selam veriyor, önündeki minderleri ile buyur ediyor misafirlerini. 
Sahiplerinin güler yüzlü, içtenliği, kibarlığı, ilgisi ve güzel menüleri pekiştiriyor karşılamayı. İlk olarak içeri geçip bir göz atın geçmişe. Sonrasında isterseniz yine dışarıda oturun, tercih sizin.



Adım atar atmaz duvardaki her anıyı, bibloları, fincanları incelemekten kendiniz alamayacaksınız.
Kendilerini de şöyle tanıştırıyorlar konukları ile;
"Saray'ın Afrikan Kahvecibaşı'sı
Rahmetli Büyük Dedem ta Afrikalardan İstanbul'daki Saray'a Kahvecibaşı olmak için geldiğinden belki de habersizdi. Ama torunlarının bir gün kendisinin bu eskimeyen, hatta gün geçtikçe yenilenerek değerlenen mesleğini devralacağından eminim ki habersizdi. İşte Zaman Tüneli böyle bir şey olsa gerek. Yer; belki 1-2 saat ötesi. Kişiler desem; Ceddim. Zaman ise; sn,dk,sa...vs
Yani hep tekrar,sadece değişen tek bir şey var ki; değişim, o da dilersen işte tam burada. Geldiğiniz, şereflendirdiğiniz; Saray Kahvecibaşı'sına has okkalı misler gibi kallavi,sımsıcak bir fincan kahve ile yaşayın gerçek olsun.
Afiyetlerle şifalar olsun.
Safalar Getirdiniz,
Şerefler Verdiniz,
Hoşgeldiniz."
Dekorasyon eski eşyalarla dolu. Eski koltuklar-sandalyeler, değerli fincanlar, sarkıt taşlı avizeler, duvarda çerçeveli şekilde asılı olan Büyükannelerinin gelinliği ve en en değerlileri siyah-beyaz eski fotoğraflar, anılar. Adeta siyah-beyaz bir filmin içindeymişçesine. Her şey o kadar güzel görünüyor ki, hayran kalacaksınız. 
Sahibi Yüksel Bey ve ailesi harika bir fikir yaratmış bu küçük yerde.
Menüleri de kendileri gibi samimi. Her şey ev yapımı. Kendinizi evinizde hissetmemek için bir sebep kalmıyor gibi. Seçenek de bol, kahvaltılık, salata, tatlı-tuzlu, sıcak-soğuk içecekler her şey var. Ama özellikle, mekanla bütünleşmiş olan dondurmalı un helvasını denemelisiniz.
"TimeOut tarafından 101 İstanbul lezzetinden biri" seçilmiş olması isabetli bir karar olmuş gerçekten. Bir de tarçınlı-elmalı kurabiyesini ve anne pudingini tatmalısnız.:) Hepsi birbirinden lezzetli ve çok cüzzi bir fiyatta.
Tabii bir de, kahveden bahsetmeden geçemeyiz. Bir kahvenin 40 yıl hatırı varsa eğer, burada içilen her kahvenin yıl sayısını arttırabilirsiniz.
Eski fincanlardan dilediğinizi seçebilir, lezzetli Türk kahvenizi o fincandan içebilirsiniz. Her yaşta ve her milletten fincan var Velvet'in tezgahında.
Hatta dilerseniz satılık olanlardan da satın alıp yanınızda götürebilirsiniz.

Anı defterine Velvet'te geçirdiğiniz güzel dakikaların hatrına siz de bir şeyler yazabilirsiniz.
Kendinize ve ruhunuza bir iyilik yapın. Yeni haftada bu zaman tüneline, kadife güzelliğindeki bu kafeye vaktinizi ayırın. Saray Kahvecibaşı'sına kahveye ve tatlıya uğrayın.
Mutlu haftalar ve mutlu anılar olsun.:)
İletişim Adresleri: Instagram


Yorumlar

Popüler Yayınlar