Mavra Cafe Design Workshop ile Tekrar Galata

Ev Sıcaklığında Kafe, 

Başlıkta boşuna 'ev sıcaklığında' yazmadım. Dekorasyon,aydınlatma,ortam,servis yapan insanların güleryüzlü olması ve dahası..:)
Galata,Serdar-ı Ekrem sokakta birkaç yazı öncesinde bahsettiğim Nikol Galata'nın biraz ilerisinde,yine bu sokakta havası ve tarzı ile oldukça ilgi uyandıran,beğenilen meşhur 'Doğan Apartmanı'nınhemen karşısında küçük,şirin bir mekan Mavra.


Kafenin hikayesi ise şöyle; seramik sanatçısı Yonca Akçay, burayı aslında eserlerini  sergileyeceği ofis ve minik bir kafe olarak düşünmüş. Sonrasında buranın çok tutulması ve kendi müdavimlerini oluşturmasıyla şu anki haline dönüştürülmüş. 
Farklı tasarımcıların dikkat çekici oyuncakları,yastıklar gibi değişik ürünleri de görmüş olabilirsiniz. Ziyartçileri çoğunlukla semt sakinleri ve turistler.

Bohem tarza sahip bir mekan. Yani bir nevi Galata'da huzur yeri diyebilirim. İçeride çalan müzikler dahi efsane. Garip bir şekilde dinlendirici,sakinleştirici,şehir karmaşasından sıyrılmak adına kitabınız,derginiz veya arkadaşlarınızla sohbete gidebileceğiniz nadir güzel yerlerden biri.
 















Düşünün biz o kadar sevdik ve benimsedik ki aynı hafta içerisinde 2 defa gittik.:) 

Sadece mekandan kaynaklanan bir çekicilik de değil demek istediğim. Çalışanları da bir o kadar samimi ve sohbeti güzel insanlar. Bunlardan dolayı da kendinizi sanki uzun süredir buradaymış gibi hissediyorsunuz.
Menüde ise çok şaşırtıcı yiyecekler ve içecekler yok fakat ortamın samimi atmosferi ile her şey tatlı ve doyumsuz geliyor. Ama siz yine gittiğinizde ev yapımı lezzeti ile 'Bir Mavra Klasiği' olan çikolatalı ıslak kek ve Türk kahvesi ikilisini deneyin derim.:)
Gidin,deneyin,en önemlisi orada olmanın-anın tadını çıkarın. Sonra da burada yorumlarınızla benimle paylaşın. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.


Not: Fiyat ve menü bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar