- Nikol Galata -

Aşırı Havalı,Sakin ve Güzel

Bana göre İstanbul'un en iyi hissetiren,insanda tekrar tekrar orada olma hissi uyandıran,bir kere gittin mi sonrasında bağımlılık yaratan yeridir Galata.

Günümüzde Kuledibi,Serdar-ı Ekrem civarları zaten pek revaçta. Yeni açılan mekanlar,etkinlikler ve -tabii daha çok- ünlü modacıların mağazaları ile ününe ün katıyor şimdilik. Biz bu yazıda o mekanlardan biri olan Nikol Galata'yı keşfe çıkıyoruz.

 








Serdar-ı Ekrem,9 numaradaki bu konsept kafe/mağaza 13 Nisan 2013'te sahibeleri Nikol ve annesi Talin Başoğlu işbirliğinde açılmış. Buraya farklılık katan olaylardan biri cafede gördüğünüz her şeyin satılık
 olması. Sandalyeler,masalar,koltuk,aksesuar,mum,
vazo,çiçek,çikolata...:)

Bir diğer özelliği ise çikolata,makarna ve pastaların ev yapımı olması. Çeşit çeşit çikolataları ile zaten gönlünü fethediyor insanın.:) 
Favorim; Eero Aarnio Tasarımı Bubble Salıncak

 Menüde yemek ve atıştırmalık çeşitleri de mevcut. İster kahvaltıya gidin,ister öğle yemeğine ya da bunları boşverin alın kitabınızı bu güzel dekorasyon içinde kahve ve tatlınız ile kafanızı dinleyin. Sonra da mekandaki ürünleri inceleyin. Hatta şu aralar giderseniz kafenin duvarlarını süsleyen, Ebru Adıyaman'ın yaptığı resimlere ve çektiği fotoğraflara göz gezdirin.


Bazı internet sitelerinde okuduklarıma göre servisin yavaş olmasından ve çalışanların ilgisizliğinden dolayı dem vurulmuş. Ama ben ne yavaş bir servise ne de ilgisizliğe şahit oldum. Aksine çalışanların kibar ve güler yüzlü olması çok hoşuma gitti. Zaten bir kafeye ısınmak için başlıca sebep budur.
Menü fiyatlarına gelirsek eğer ortalamanın birazcık üstünde ama aşırı bir pahalılığı da yok. Bir kere olsun gidip,görmeye değer diyebileceğim mekanlardan.

 Gidin,deneyin,en önemlisi orada olmanın-anın tadını çıkarın. Sonra da burada yorumlarınızla benimle paylaşın. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Nikol Galata - Web Adresi
İnstagram

Yorumlar

Popüler Yayınlar