'ATMACA' vs 'HER ŞEYİN TEORİSİ'

-BİRDMAN ve THE THEORY OF EVERYTHİNG-

2015 Oscar Ödülleri'nde 'En İyi Film' kategorisindeki güçlü adaylardan olan 2 film ile yine karşınızdayım. Bu sefer yazacağım filmlerde her şey güzel,hoş ama oyunculuklar sanki daha bir güzel,daha bir göz alıcı geldi bana. Umarım siz de hem yazıdan hem de filmlerden memnun olursunuz.
Çaylar,kahveler hazırsa filmlerden alıntılarla başlıyorum sevgili okuyucular.
"Bir şey neyse odur. O şey hakkında söylenenler değil." -Birdman
"Hayat ne kadar kötü görünse de hayat varken umut vardır." -The Theory Of Everything 
-Birdman (ATMACA)
Bu filmde senaryoyu yücelten hiç süphesiz oyuncuların bütün hünerlerini kullanarak döktürdükleri oyunculukları.
21 Gram,Babil ve Biutiful filmleriyle tanıdığımız Meksikalı sinemacı Alejandro G. Iñárritu'nun ellerinde olan bir film 'Birdman'. Kara komedi türündeki filmimizin konusu ise; sinema kariyerinde,sadece 90'larda çektiği Birdman filmi ile tanınmış sonrasında ise kariyerinde dibe vurmuş bir aktör. Broadway'de
'What We Talk About When We Talk About Love' oyunu uyarlamasıyla yoluna devam etmeye çalışırken öte yandan egosuyla yaşadığı savaşı,ilişkilerini seyrediyoruz. Müzikleri -özellikle bateri sesleri- , Riggan'ın egosuyla olan konuşmaları,sahneler arası geçişler müthiş.


Başrolde Riggan Thomson rolüyle Michael Keaton, Riggan'ın yakın arkadaşı ve avukatı Jake rolünde Zach Galifianakis,kızı ve asistanı Sam rolünde Emma Stone, ilk kez Broadway'de sahneye çıkacak olan Lesley rolünde Naomi Watts ve onun sorunlu sevgilisi ayrıca oyunun belalı aktörü Mike Shiner rolünde Edward Norton. Hepsi ayrı ayrı oyunculuk dersi veriyor resmen filmde. Özellikle E. Norton - M. Keaton ikilisinin gerek karşılıklı gerekse tekli sahnelerinde olsun,büyük hayranlıkla izlediğimi belirtmek isterim.:)
Zaten boşuna 'En İyi Film', 'En İyi Erkek Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Erkek ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dahil olmak üzere 9 dalda adaylığı almamış.:) 
 Ödüllerdi,adaylıktı bir yana bırakırsak eğer ciddi anlamda güzel ve izleyici adına doyurucu arşivlik bir film. 
Mutlaka izleyin derim. (Bunu da boşuna demem yani.:) )
Fragman için tıktık :)
-The Theory Of Everything (Her Şeyin Teorisi)

 Yönetmenliğini James Marsh'ın,senaristliğini ise Antony McCarten'ın üstlendiği film ünlü fizikçi ve bilim insanı Stephen Hawking'in hayatını konu alıyor.
Hawking'in,60'ların başında henüz 21 yaşında ALS hastalığına yakalanması ile yaşadıklarını,ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkisini izliyoruz. 
Kuantum Fiziği ve Kara Delik hakkında yaptığı çalışmalarla,öne sürdüğü fikirlerle ünlü olan Hawking'i, Les Miserables filminden tanıdığımız Eddie Redmayne hakkını fazlasıyla vererek canlandırmış. Eşi Jane Wilde'ı ise Felicity Jones canlandırmış. 
Filmin konusu hakkında fikri olmayan bir insan bile ilk sahneden itibaren kim olduğunu çözebilir. Bence E. Redmayne olağanüstü bir benzerlik içinde. Gerek hastalık halindeki tavırları olsun gerekse konuşmaları olsun cidden nasıl başarı ile oynadığının kanıtı oluyor. Fazla filmini izlemiş biri değilim ama buradaki oyunculuğuna hayran kaldım diyebilirim. 
Öte yandan 2015 Oscar olayımızda 'En İyi Film', 'En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu', 'En İyi Uyarlama' ve 'En İyi Soundtrack' kategorilerinde yarışıyor. En iyi film ödülünü alır mı bilmem ama erkek veya kadın oyunculardan biri heykelciği kapar gibi geliyor bana.:) Dram-biyografi severler için mutlaka izlenesi bir film.
Fragman için tıktık :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar