Sergideyiz; Sokaktan Müzeye - Duvarların Dili

Graffiti: Bir Sokak Sanatı

Uzun bir üşengeçlik arasından sonra artık yeni yazı vakti..
Haftasonuna girmek üzereyken sizlere renkli ve farklı bir tarz paylaşımı yapacağım. Sıkı durun.:)

Beyoğlu'da birbirinden farklı ve güzel sergilere ev sahipliği yapan,bizlere onları ulaştıran Pera Müzesi'ndeyiz. 13 Ağustos'ta açılış yapan "Duvarların Dili - Graffiti / Sokak Sanatı" sergisi ile yine buradayız.
Önce şunu bir tanımlamak gerekir diye düşünüyorum. Graffiti, kimi çevrelerce bir sanat dalı olarak kabul edilirken, bir başka bakış açısı da, graffitiyi vandalizm olarak değerlendirmektedir. Bana kalırsa kullanım ve amaçlarına göre açısından ikisini de barındırıyor. Ama benim bahsedeceğim kısmı,sanat olarak kullanıldığında harika işler çıkaran konumu.

  Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor bu tarz bir sergi. Son yılların sanattaki en popülerlerinden biri olan “Graffiti ve Sokak Sanatı”üzerine bir çalışma. Sergi küratörlüğünü Roxane Ayral  gerçekleştirmiş. Amerika, Almanya, Fransa, Japonya ve Türkiye'den olmak üzere 20'den fazla sanatçı emek verdiği sergide birbirinden güzel ve derin çalışmalar yer alıyor.
 
En sevdiğim oldu.:)

Sergiyi önemli kılan bir özelliği ise sanatçıların işlerini müze içerisindeki duvarlarda gerçekleştirmiş olmaları.
Pera,bu sergi için binadaki 3 katını ayırmış ve eserler-çalışmalar rahatlıkla görülebiliyor. Sizler de renkli ve asi sokak sanatı eserlerini görmek isterseniz mutlaka ziyaret etmelisiniz.  Haftasonunu değerlendirmek adına da güzel olabileceği kanısındayım. Sergiyi gezdikten sonra belki Pera Cafe'de bir yorguluk kahvesi de içerseniz hiç fena olmaz. Gidin,görün,keyfini çıkarın.:)

NOT:Pera Müzesi'nde Çarşamba günleri öğrencilere ücretsiz ziyaret imkanı va
r. Bunun yanı sıra Cuma günleri akşam 18:00-22:00 saatleri arasında da (öğrenci-yetişkin fark etmeksizin) ücretsiz olarak gezebilirsiniz. 
Bilmeyenler için müzeye ulaşım da çok kolay Meşrutiyet Caddesi boyunca gidildiğinde varılabileceği gibi, eğer İstiklal Caddesi Odakule Collezione yanından girilip sola dönüldüğünde de kısa yol olarak ulaşılabilir.
Müze ziyaret bilgisi için tıklayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar