Geçitteki Avustralyalı Kahveci - Short Black Karaköy

Kahvesi Bol,Ortamı Şahane,


Karaköy semalarından tüten buram buram kahve kokularını keşfetmeye devam. Şu anki yerimiz,yeni gözdemiz; lezzetli kahveleri,samimi ortamı,harika lokasyonu ve aşırı iyi çalışanları ile  "Short Black".
Bu kadar övgü dolu sözleri katiyen laf olsun diye değil,gerçekten hissetiklerime dayanarak yazıyorum.
Öncelikle İstanbul'daki en sevdiğim tarihi yerlerden biri olan,1800'lü yıllarda inşa edilmiş Fransız Geçidi'nde olması sebebiyle artıları kazanmıştı. Bir de üstüne kahve çeşitlerinin fazlalılığı ve mekanın sıcak dekorasyonu ile de sempatim iyice arttı.:)

Geçitten girdiğiniz anda tarihin dokusu eşliğinde biraz ilerleyin ve solda kendine ufak bir yer edinmiş olan mekanda bir mola verin. Sade-şık ve sıcak renklerdeki iç dekorasyonu keşfedin. Sonrasında ise, dış kısımdaki oturma yerlerini -hem Short Black'i hem de tarihi yapıyı hissetmeniz adına- tercih etmenizi öneririm.
Çalışanlarının işlerini memnuniyetle yaptığına,karşılama anından itibaren şahit oluyorsunuz. Bu da sizin mekandan mutlu ve keyifli şekilde ayrılmanızı sağlıyor.
Menü,içecek yönünden çok zengin. Sıcak-soğuk kahve seçeneği ile her zevke hitap ediyor. Tatlı severleri de memnun edecekleri konusunda şüphem yok. Tabii ki hepsini deneme şansım olmadı ama görüntü olarak güzellikte birbirleriyle yarışıyorlardı.

Önerileri üstüne "Zebra Mocha"yı denedik ve dedikleri kadar vardı gerçekten. (Yumuşak içimli kahve severler için birebir.) Zebradaki siyah-beyaz çikolata karışımlı tadını siz de denemelisiniz. 
Bir diğer tavsiyem ise,Antep fıstıklı ve çilekli pastasını tatmanız yönünde. Aşırı taze ve çok lezzetliydi.:)
Fiyat olarak ise semtteki diğer kafeler gibi. Sundukları hizmete ve kaliteye değecek şekilde. 
Yeni tatlar ve yeni bir yer keşfetmek isterseniz sıradaki durağınız Short Black olsun derim. Zira,tarih ve kahve kokulu,harika ve keyifli vakit geçirmiş olacaksınız.
Menü ve konum bilgisine Zomato'dan ulaşabilirsiniz.
Short Black Karaköy Instagram

Yorumlar

Popüler Yayınlar